Achterhoek

Berkelland overlegt niet met provincie en moet bakken in Haarlo weghalen

Berkelland overlegt niet met provincie en moet bakken in Haarlo weghalen
Berkelland overlegt niet met provincie en moet bakken in Haarlo weghalen © REGIO8
Twaalf cortenstalen bloembakken in Haarlo die als doel hebben om het verkeer minder hard te laten rijden worden verwijderd omdat ze niet veilig genoeg zijn. Gemeente Berkelland had vooraf geen overleg gehad met de provincie en wordt nu teruggefloten.
De bloembakken staan langs de N822 in het dorp. Omdat ze ook in het wegvak staan waarvan de provincie de beheerder is, had toestemming moeten worden gevraagd. Dit is niet gebeurd, en nu blijkt dat de stalen bakken te dicht op de rijbaan staan. Daardoor is er te weinig ‘obstakelvrije ruimte’, wat gevaar op kan leveren voor het verkeer. Er zijn volgens Nieuws uit Berkelland ook al enkele ongevallen gebeurd vanwege de bakken.
Nu is besloten om de bakken te komende dagen te verwijderen. Er volgt overleg met Haarloos Belang over andere maatregelen waardoor het verkeer langzamer zal rijden. “Heel spijtig en vervelend”, reageert wethouder Arjen van Gijssel. “Dat met alle goede bedoelingen om Haarlo verder te helpen met dit plan, niet alle facetten goed zijn onderzocht. Ik hoop dat er samen met de provincie en de gemeente uiteindelijk toch een plan uitkomt dat verkeersremmend werkt.”
Foto: Nieuws uit Berkelland