Achterhoek

's-Heerenbergse Marga laat oude telefoons omtoveren tot 'Wonderfoon'

's-Heerenbergse Marga laat oude telefoons omtoveren tot 'Wonderfoon'
's-Heerenbergse Marga laat oude telefoons omtoveren tot 'Wonderfoon' © REGIO8
Marga van Brandenburg uit s’-Heerenberg verzamelt oude draaitelefoons, om ze vervolgens om te laten toveren tot een Wonderfoon voor dementerende ouderen. De actie is al meerdere keren opgepakt door verschillende initiatiefnemers, maar Van Brandenburg blaast er nu zelf nieuw leven in.
“Een Wonderfoon is een ouderwetse draaitelefoon voor dementerende ouderen, die na het draaien van een nummer muziek afspeelt uit hun tijd”, beschrijft Van Brandenburg. “Het is voor die mensen een nieuwe beleving en ze gaan weer even terug in de tijd.” Van Brandenburg wilt het liefst de actie landelijk weer bekend maken nadat het al meerdere keren werd opgepakt. In juli van dit jaar heeft de ‘s-Heerenbergse een oproep via Facebook gedaan en kreeg hier veel interactie op vanuit Nederland en België, wat de reden was om de actie een nieuw leven in te blazen.
Om alle bijkomende kosten heeft van Brandenburg een Crowdfunding actie gestart om alle bijkomende kosten te kunnen dekken. “Ik doe alles op vrijwillige basis en wil het liefst dat iedere geïnteresseerde straks een telefoon in huis heeft”, aldus Van Brandenburg. “Ik moet ook nog veel telefoons ophalen en wegbrengen naar het bedrijf die deze gratis voor mij omtoveren naar een Wonderfoon, vandaar dat ik deze Crowdfunding heb gestart.” Elke euro die Van Brandenburg overhoudt wilt ze doneren aan een passend project die zich voor een soortgelijke doelgroep inzet.
Foto: REGIO8