Achterhoek

Doetinchem plaatst extra waarschuwingsborden op rotondes

Doetinchem plaatst extra waarschuwingsborden op rotondes
Doetinchem plaatst extra waarschuwingsborden op rotondes © REGIO8
De gemeente Doetinchem plaatst maandag nieuwe borden op alle rotondes in de gemeente waar fietsers in twee richtingen mogen oversteken. Er bestaat al tijden onvrede over de verkeerssituaties, waar regelmatig ongevallen plaatsvinden.
“Hiermee verhogen we de attentiewaarde op deze rotondes”, laat een woordvoerder van Doetinchem weten over de reden om nieuwe borden te plaatsen. “Ook maken we de weggebruikers bewust dat je geen voorrang moet nemen, maar moet krijgen.” Er komen borden te staan met de boodschap om oogcontact te maken voor een bestuurder de rotonde oprijdt. Daarnaast krijgt de bestaande bebording voor automobilisten een fluorescerende achtergrond, dit om de borden meer op te laten vallen.
Het idee voor de nieuwe bebording komt volgens de gemeente vanuit een lokale rijschool en Parkmanagement Wijnbergen, de belangenbehartiger van het gelijknamige bedrijventerrein. Volgens de gemeentelijke woordvoerder worden de borden maandag direct op alle rotondes geplaatst waar fietsers in twee richtingen kunnen oversteken. Eerder werd ook al besloten om de rotonde tussen de Energieweg en de Mercuriusstraat in één richting af te sluiten. Ook zijn er maatregelen genomen op de rotonde tussen de Energieweg en het Zaagmolenpad.

Dodelijke ongevallen

Dit jaar vonden er tot nu toe twee dodelijke ongevallen plaats op soortgelijke rotondes in Doetinchem. In juli kwam een veertigjarige vrouw om het leven bij een aanrijding op de rotonde tussen de Havenstraat en de Bedrijvenweg. Anderhalve maand geleden overleed een veertienjarig meisje aan de gevolgen van een ongeval op de rotonde tussen het Zaagmolenpad en de Energieweg.
Foto: REGIO8