Achterhoek

Gaanderenaar Quint sluit winkel en volgt hart naar Defensie

Gaanderenaar Quint sluit winkel en volgt hart naar Defensie
Gaanderenaar Quint sluit winkel en volgt hart naar Defensie © REGIO8
GAANDEREN - Quint uit Gaanderen ruilt zijn geliefde elektronicawinkel in voor zijn grootste passie, werken bij Defensie. Hij werkt al eerder zes jaar in het groen, maar besloot in 2011 een winkel te openen in zijn thuisplaats. Nu kriebelt het werken voor het leger zoveel dat hij zijn zaak op 31 december definitief sluit.
“Ik heb tien jaar lang met veel plezier hier gewerkt", legt winkeleigenaar Quint uit. “Echter veranderen de omstandigheden in de wereld en daardoor heb ik ook de keuze gemaakt om weer bij Defensie aan de slag te gaan.” Met de elektronicawinkel gaat het volgens Quint uitstekend, dat was niet de reden om deze stap te zetten. “Maar je moet doen waar je hart ligt en voor mij ligt die bij Defensie”, aldus Quint.
Het 'defensievirus' bestond al langer bij Quint, wat reden was om zich in 2018 in te schrijven bij het Korps Nationale Reserve. Hierbij sta je naast je vaste baan klaar om Nederland bij noodsituaties te bewaken en beveiligen. Na vijf jaar wil hij niks liever dan weer fulltime bezig te zijn met zijn grootste passie. “Sinds ik mij aansloot als reservist is mijn interesse om terug te komen alleen maar verder gegroeid”, legt Quint uit.

‘Ga iedereen missen’

Ondanks dat Quint zijn passie achterna jaagt, blijven zijn Gaanderense klanten een plek in zijn hart houden. “De leuke verhaaltjes en de gesprekjes ga ik wel erg missen”, beschrijft Quint. “Ik woon hier nog wel altijd met veel liefde voor het dorp, maar ik vind het tijd om mijn passie achterna te gaan."
Quint keert vanaf 1 januari terug bij Defensie als communicatiespecialist bij de Grondgebonden Luchtverdedigingscommando.