Achterhoek

Doetinchem krijgt meer dan zes ton voor woningbouw

Doetinchem krijgt meer dan zes ton Rijksgeld voor woningbouw
Doetinchem krijgt meer dan zes ton Rijksgeld voor woningbouw © Ten Brinke
DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem krijgt meer dan zes ton Rijksgeld voor woningbouw. Het bedrag is bedoeld om de bouw van meer dan zestig appartementen in drie gebouwen op het voormalige Setax-terrein mogelijk te maken.
Het gaat om het woningbouwproject Dr. Huber Noodthof op het terrein van het failliete taxibedrijf Setax, aan de Dr. Huber Noodtstraat. De gemeente gaf al eerder groen licht voor de plannen, maar de bouw kwam niet van de grond.
Door de Rijksbijdrage van 630.000 euro moet het nu wel lukken. In totaal worden er 63 nieuwe appartementen gerealiseerd op de plek. De bouw moet begin volgend jaar starten, de oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2025.

Aanvraag

Ook andere gemeenten in Nederland konden een aanvraag doen voor Rijksgeld om woningbouwprojecten van de grond te krijgen. Het gaat om zogenaamde startimpulsgelden. “Deze financiële impuls is een welkome steun in de rug om de bouw van nieuwe woningen vlot te trekken”, aldus wethouder Ingrid Lambrgets. “De initiatiefnemer kan nu starten, ondanks de uitdagingen van gestegen rente en bouwkosten."