Rivierengebied

Poëzie op een pijler van de Blauwe Huisbrug over de Linge

RUMPT - ‘Met je neus in de wind. Met de wind in je neus’, deze poëtische regels zijn vanaf de kant én vanaf het water te zien op een van de pijlers van de Blauwe Huisbrug, de brug over de Linge van Rumpt naar Beesd.
Dinsdag werd het kunstwerk geplaatst in het kader van het project ‘Poëzie in de openbare ruimte’ van de gemeente West Betuwe en Het Collectief van kunstenaars en cultuurmakers in West Betuwe.

Een oproep onder Betuwse kunstenaars en cultuurmakers

Om poëzie zichtbaar te maken op meerdere locaties in de gemeente heeft Het Collectief een oproep gedaan onder Betuwse kunstenaars en cultuurmakers. De gemeente koos ‘Met je neus in de wind’ om als eerste te worden gerealiseerd. Het ontwerp is vormgegeven door de uit Rumpt afkomstige ontwerpster Mariëlle van der Gouw.
De uitvoerder is Drukkerij Kemker uit Beesd. De afbeelding komt u misschien bekend voor? Dat zou goed kunnen want hij staat ook op de Betuwse fruitkraampjesvlag, eveneens van de hand van Mariëlle.

Poëtische locatie

De pijler is omgetoverd tot een poëtische locatie van de gemeente West Betuwe. Het werk toont een jonge vrouw met haar neus in de wind, lekker de natuur opsnuivend. Haar golvende groene haar staat voor de Betuwe met de fruitbomen en is gevuld met toepasselijke items als fruit, bloesem, fietsen, luchtballonnen en meer. Het omringende blauw symboliseert de rivieren waartussen de Betuwe ligt.