Achterhoek

Dertig extra opvangplekken in Gaanderen, mogelijk nog meer op komst

Dertig extra opvangplekken in Gaanderen, mogelijk nog meer op komst
Dertig extra opvangplekken in Gaanderen, mogelijk nog meer op komst © REGIO8 (archief)
GAANDEREN - Doetinchem heeft extra opvangplekken voor dertig Oekraïners ingericht in het voormalig verpleeghuis Sint Jozef in Gaanderen. Omdat Sensire uit het gebouw is getrokken, is er ruimte gekomen op de begane grond.
De gemeente reageert daarmee op een verzoek van het Rijk, dat dringend op zoek is naar nieuwe opvangplekken. Omdat de dagbesteding van Sensire niet meer in het voormalige verpleeghuis zit, is er ruimte vrijgekomen om dertien kamers in te richten. Daar worden de dertig Oekraïeners geplaatst. Daarmee wonen er in totaal negentig vluchtelingen in de locatie.
In de toekomst groeit het aantal Oekraïeners in het voormalige verpleeghuis mogelijk nog verder. De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om op het achterterrein bij Sint Jozef 24 zogenaamde woonunits kunnen worden geplaatst. Hier zouden dan nog eens vijftig personen een tijdelijk thuis kunnen vinden.

’t Weerdje

In de hele gemeente worden vanaf eind november ongeveer 365 Oekraïners opgevangen. Naast de opvanglocatie in Gaanderen, worden er in de stad Doetinchem ook mensen opgevangen. In ’t Weerdje is een opvang voor 216 mensen. Daarnaast wonen er nog zestig vluchtelingen bij gastgezinnen.