Achterhoek

Procesbegeleider moet sportsamenwerking rond IJsselweide rechttrekken

Procesbegeleider moet sportfusie rond IJsselweide rechttrekken
Procesbegeleider moet sportfusie rond IJsselweide rechttrekken © REGIO8
ULFT - Een procesbegeleider moet de samenwerking tussen voetbalclubs SDOUC en Ulftse Boys en de andere partijen op Sportpark IJsselweide rechttrekken. Dat is het resultaat van een gesprek tussen Oude IJsselstreek, Achterhoek in Beweging en een vertegenwoordiging van andere gebruikers van het sportpark tussen Ulft en Gendringen in.
De fusie kwam recent in een impasse terecht. Oude IJsselstreek wilde dat de voetbalclubs hun leden gingen raadplegen over de samenwerking, terwijl SDOUC en Ulftse Boys eerst duidelijkheid wilden over de inrichting op het sportpark. Na een gesprek is de impasse volgens de gemeente en de verenigingen doorbroken. “Er zijn voldoende aanknopingspunten om verdere voortgang te boeken, zowel ten aanzien van de fusie als van de locatie”, aldus Frans Stieber, voorzitter van de fusiestuurgroep. “Het is daarbij van belang dat we aanpakken en doorpakken. Dat willen we graag samen met de De fusie tussen de clubs kwam recent in een impasse terecht. Oude IJsselstreek wilde dat SDOUC en Ulftse Boys hun leden gingen raadplegen over de samenwerking, terwijl de clubs eerst duidelijkheid wilden over de inrichting op het sportpark. Na een gesprek is de impasse volgens de gemeente en de verenigingen doorbroken. “Er zijn voldoende aanknopingspunten om verdere voortgang te boeken, zowel ten aanzien van de fusie als van de locatie”, aldus Frans Stieber, voorzitter van de fusiestuurgroep. “Het is daarbij van belang dat we aanpakken en doorpakken. Dat willen we graag samen met de andere verenigingen op het sportpark doen.”
Stieber gaf eerder aan dat andere verenigingen op IJsselweide alleen ‘op de rijdende trein’ konden springen. Nu geven de voetbalclubs aan actief in gesprek te zijn getreden met andere gebruikers van het sportpark, naast hun eigen fusietraject. Er wordt een onafhankelijke procesbegeleider aangesteld die kijkt naar de verdere ontwikkeling van het sportpark. Ook de voetbalclubs dragen financieel bij aan het aanstellen van deze persoon. “Ik ben blij dat het gesprek met de andere sportparkgebruikers nu op gang komt en ga ervan uit dat dit bijdraagt om de goede samenwerking die er al is verder te brengen naar een fusie van beide voetbalverenigingen”, aldus wethouder Ria Ankersmit.

Tekeningen

Andere gebruikers van het sportpark voelden zich overvallen door een tekening die in omloop was, waar onder meer de velden van Hockeyclub Oude IJsselstreek werden ingetekend voor de voetbalclubs. “Deze tekeningen hebben geen formele status”, geeft een woordvoerder van de gemeente aan. “In gesprek met andere gebruikers van het sportpark zal gekomen moeten worden tot de meest ideale inrichting van het sportpark, waarbij alle verenigingen een goede plek krijgen. Een toekomstbestendig sportpark is daarbij een belangrijk uitgangspunt."
Leden van de voetbalclubs worden tijdens een komende ledenvergadering bijgepraat over de stappen. Medio december volgt er een nieuw gesprek tussen de gemeente en SDOUC en Ulftse Boys over de fusie tussen de voetbalclubs.