Achterhoek

Uitstel nieuwe sporthal in Ruurlo, óók locatie bij voetbalclub onderzocht

Uitstel nieuwe sporthal in Ruurlo, óók locatie bij voetbalclub onderzocht
Uitstel nieuwe sporthal in Ruurlo, óók locatie bij voetbalclub onderzocht © REGIO8
RUURLO - Ruurlo krijgt vooralsnog geen nieuwe sporthal bij zwembad De Meene. Er zijn te veel twijfels of er daar ook voldoende ruimte is voor een accommodatie voor voetbalvereniging Ruurlo. Daarom komt er opnieuw een onderzoek naar de mogelijkheid voor een sporthal bij vv Ruurlo aan de Fürtstenauerstraat of eventueel tóch bij De Meene.
Het CDA, de grote voorvechter van een sporthal bij De Meene, zag het kansloze in van het vasthouden aan een nieuw sportpark bij het zwembad en stemde in met een amendement van de coalitiepartners D66, VVD en PvdA. Alleen de kleine voorvechter Ondernemend Berkelland (OBL) hield de poot stijf en stemde uiteindelijk, als enige partij, tegen het amendement.
Met dat besluit moet wethouder Arjen van Gijssel terug naar de teken- en onderhandelingstafel en hij toonde zich daarmee ‘allerminst gelukkig’. Hoeveel tijd de wethouder nodig denkt te hebben voor een nieuw voorstel kon hij niet zeggen, maar de insteek is ‘zo snel mogelijk’ hiermee te komen.

Één binnenzwembad?

In de schaduw van de jarenlang voortslepende kwestie over de sporthal boog de gemeenteraad zich ook over de sport- en beweegvisie, waarin het voorstel was in Berkelland slechts één binnenzwembad overeind te houden. Dat was een aanbeveling in het rapport van het onderzoeksbureau. Ook hier ging D66 met name voorliggen. Met steun van VVD, PvdA, BP (Burgerpartij) en GB (Gemeentebelangen).

Onderzoek

D66-voorman Han Boer pleitte in zijn toelichting voor het voortzetten van de financiële steun voor het openhouden van de huidige twee binnenbaden en drie buitenbaden in Berkelland. Daarbij kan er een onderzoek komen naar de wenselijkheid en haalbaarheid van eventueel een (klein) instructiebad in elke kern, zoals de VVD het graag ziet. Dat voorstel werd uiteindelijk, met instemmening van wethouder Van Gijssel, door de gehele raad omarmd.