Achterhoek

Henk Groote stopt per direct als wethouder in Montferland

Henk Groote stopt per direct als wethouder in Montferland
Henk Groote stopt per direct als wethouder in Montferland © REGIO8
Henk Groote stopt per direct als wethouder in de gemeente Montferland, dat laat hij dinsdagmiddag weten. De voormalig oppositieleider voelt geen vertrouwen van een deel van de gemeenteraad, mede door een motie van wantrouwen die tijdens de vorige raadsvergadering werd ingediend.
“Na de raadsvergadering ben ik veel aangesproken door collega’s in de regio en door inwoners”, meldt Groote, sinds vorig jaar wethouder in de gemeente. “De aantijgingen die in de motie staan zijn niet waar en raken mij persoonlijk erg. Hierdoor heb ik, met pijn in mijn hart, dit besluit genomen.” De motie werd door Helder ingediend naar aanleiding van de mogelijke komst van een supermarkt in de wijk ’s-Heerenberg Oost. Volgens raadslid Rob Mos heeft de wethouder gelogen in het dossier.
Namens het Montferlandse college reageert burgemeester Harry de Vries op het stoppen van Groote: “Wij zijn Henk dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de Montferlandse samenleving. Eerst als raadslid en fractievoorzitter en later zeker ook als wethouder. Wij hopen dat hij deze teleurstelling een plek kan geven en wensen hem alle goeds in de toekomst!”