Achterhoek

Drieheuvelenweg ’s-Heerenberg wéér op de schop

Drieheuvelenweg ’s-Heerenberg wéér op de schop
Drieheuvelenweg ’s-Heerenberg wéér op de schop © REGIO8
Twee jaar na de afwaardering en het smaller maken, wordt de Drieheuvelenweg bij 's-Heerenberg weer verbreed. In opdracht van Montferland komt er nu een extra strook asfalt van ruim een meter zodat automobilisten niet meer wegzakken in de zachte bermen. Maandag begonnen de werkzaamheden.
“We hebben mede door de klachten van de inwoners de inrichting van de weg heroverwogen. We zijn vervolgens tot de conclusie gekomen dat we de weg aan moesten passen”, zegt wethouder Jeanette Derksen. Bij de afwaardering van de weg in 2021 blijkt dat de gemeente een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Met het oog op de projecten als het IKC en 's-Heerenberg oost besloot ze de weg nu al aan te pakken.
De nieuwe aanpassing is ook een wens van de Montferlandse gemeenteraad. Raadslid Joost Gerritsen heeft zich hier hard voor gemaakt. “Ik ben blij dat het college mijn advies heeft overgenomen. Ik vind het ook heel goed dat ze de weg ook al zo snel aanpakken, voor de winter al”, zegt Gerritsen. “Ik ben blij dat de gemeente daadkracht toont door haar eigen fouten te herstellen.”

Kronkellijnen blijven

De weg wordt alleen bij 's-Heerenberg aangepakt. De opvallende belijning richting Zeddam wordt niet vervangen. Vanaf het eerste moment dat de belijning er is, levert dat al veel kritiek op sociale media op. De lijnen kronkelen over de weg en zijn verre van recht. Derksen: “Maar dat is bewust gedaan. We hebben het nogmaals gecheckt bij onze verkeerskundige en zijn advies bleef staan. Het moet ervoor zorgen dat de mensen minder hard rijden.”