Liemers

Montferland wil supermarkten meer ruimte geven op zondagen

Montferland wil supermarkten meer ruimte geven op zondagen
Montferland wil supermarkten meer ruimte geven op zondagen © REGIO8
DIDAM - De gemeente Montferland wil supermarkten toestaan om op zondagen eerder opengaan. Op dit moment mogen de winkels tussen 12.00 uur en 20.00 uur open zijn op zondag, maar het college wil de supermarkten toestaan om al vanaf 08.00 uur de deuren te openen.
Het verzoek om de openingstijden te verruimen kwam van de exploitant van de Albert Heijn in Didam. De winkel wil graag een ontheffing om op zondag ook vóór twaalf uur ’s middags open te mogen zijn. De gemeente heeft het nu uitgezocht en wil de eigen regels voor openingstijden op zondag daarom aanpassen. Eén tegenstander van het plan heeft al contact gehad met de gemeente, bakkerij Braam. Voor hen is de zondagochtend een moment waarop ze veel inkomsten genereren.
Montferland volgt met dit voorstel het beleid van omringende gemeenten. In Doetinchem mogen winkels op zondag al tussen 08.00 uur en 22.00 uur open zijn. In Oude IJsselstreek gelden zelfs helemaal geen regels voor openingstijden op zondag. Met de ruimere openingstijden volgt Montferland naar eigen zeggen de algemene tendens in Nederland. Ook vloeit er zo minder omzet weg naar Duitsland. De gemeenteraad moet nog instemmen met het besluit.