Rivierengebied

Aantal passagiers pontjes Rivierengebied zit in de lift

Pont tussen Batenburg en Demen
Pont tussen Batenburg en Demen © Uiterwaarde
TIEL - Het aantal passagiers van de tien pontjes in het Rivierengebied nam dit vaarseizoen fors toe, meldt exploitant Uiterwaarde. “Samen hebben ze dit jaar 119.645 passagiers overgezet. Hiermee is het aantal terug op het niveau van voor de coronacrisis.”
Uiterwaarde zegt in 2023 een goed vaarseizoen te hebben gehad. In tegenstelling tot het jaar ervoor waren de waterstanden steeds hoog genoeg, zodat de pontjes het hele seizoen konden doorvaren.

'Mooie cijfers’

De fiets- en voetveren over de Waal tussen Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben samen 41.689 passagiers overgezet (in 2022: 26.205). De pont Druten-Dodewaard had dit jaar de meeste overzettingen: 18.148. De Maaspontjes, die varen tussen Batenburg en Demen en Ravenstein en Niftrik en het Pontje Ham, hebben samen 35.463 mensen vervoerd. Dat is iets minder dan het jaar daarvoor. Uiterwaarde geeft aan erg tevreden te zijn met de cijfers en bedankt de vele vrijwilligers voor hun inzet. 

Emissieloos varen

De exploitant zette dit seizoen ook fors in op het omschakelen naar emissieloos varen. Er werden drie e-pontjes in de vaart genomen, onder andere op de Maas tussen Niftrik en Ravenstein en tussen Batenburg en Demen.  Het nieuwe vaarseizoen van Uiterwaarde start op Koningsdag, zaterdag 27 april 2024.