Liemers

Geen arbeidsmigranten, maar hotel bij Sin Chen in Zeddam

Geen arbeidsmigranten, maar hotel bij Sin Chen in Zeddam
Geen arbeidsmigranten, maar hotel bij Sin Chen in Zeddam © REGIO8
ZEDDAM - Het bekende restaurant Sin Chen in Zeddam gaat een hotel beginnen aan de achterzijde van het gebouw. Recent maakte de eigenaar bekend te stoppen met het populaire buffet, nu is de nieuwe invulling van de ruimte bekend geworden, en het gaat niet om arbeidsmigranten.
Daarmee keert het restaurant terug naar de vroegere functie van het gebouw, want in het verleden zat er ook een hotel. Sinds 33 jaar is het echter een Aziatisch buffetrestaurant onder de naam Sin Chen. Recent maakte de eigenaar bekend per 1 januari te stoppen met het buffet, waarna er een golf aan vragen en geruchten kwam. “Sin Chen gaat geen arbeidsmigranten of asielzoekers huisvesten”, benadrukt de eigenaar nu. “Wij stoppen met het buffet omdat wij meer duurzaam en maatschappelijk verantwoord willen gaan ondernemen.”
Die andere vorm van ondernemen gaat dus om het creëren van mogelijkheden om te blijven slapen. Er komt een hotel met negen ‘luxe en volledig ingerichte’ appartementen dat na de zomer van 2024 moet openen. Volgens de eigenaar moet het ook ‘smart’ worden, wat betekent dat er met nieuwe technologie wordt gewerkt. “Wat wij willen is Zeddam op een andere wijze meer aantrekkelijk maken voor recreatie en toerisme”, schrijft Sin Chen.

A la carte

De honderden reacties op het stoppen met buffet zijn de eigenaar niet in de koude kleren gaan zitten. “Die hebben ertoe bijgedragen dat wij in het voorste gedeelte van ons restaurant op kleinschalige wijze verder zullen gaan met een à la carte-afdeling in een ‘vernieuwd jasje’”, meldt het restaurant.