Liemers

Motie van wantrouwen tegen wethouder Groote

Motie van wantrouwen tegen wethouder Groote
Motie van wantrouwen tegen wethouder Groote © REGIO8
De positie van wethouder Henk Groote ligt onder vuur. Fractie Helder presenteerde een motie van wantrouwen tegen de wethouder. Ze betichten Groote van leugens en zeggen derhalve het vertrouwen op. De motie vond nog geen steun omdat de gemeente eerst een onderzoek doet, bij de volgende raadsvergadering wordt hij ingediend.
“Ik had gehoopt dit nooit te hoeven doen, ik dien deze motie dan ook met pijn in het hart in”, zegt Rob Mos. “Maar Henk liegt gewoon, en maakt mij nu uit voor leugenaar. Dat laat ik mij niet gebeuren.” Groote zou volgens Mos onwaarheden hebben verteld in een gesprek over ‘s-Heerenberg oost met projectontwikkelaars. In de motie valt te lezen dat Groote ontkent deze uitspraken te hebben gedaan. Twee van de drie aanwezige ondernemers zijn gehoord en kiezen de kant van Mos in dezen.
Na een schorsing van twintig minuten werd de raad hervat, toch is de motie niet in stemming gebracht. Het was wachten op een reactie van wethouder Groote. Die kwam er, kort en bondig. Hij zei dat het niet waar was wat er in de motie stond. Omdat er al een onderzoek loopt adviseerden andere partijen daarom Mos om te motie aan te houden voor volgende vergadering. Als de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Gevraagd om excuses

Raadslid Mos nam de beslissing tot de motie van wantrouwen na een gesprek met burgemeester Harry de Vries en wethouder Groote. “Ik heb gevraagd om een publiek excuus van de wethouder, bijvoorbeeld in de raadsvergadering. Het kan namelijk echt niet wat hij doet, hij vertelt hele andere dingen”, zegt Mos. Volgens Mos heeft Groote dat geweigerd.
Foto: REGIO8