Liemers

Montferland wil Drieheuvelenweg bij 's-Heerenberg opnieuw aanpassen

Montferland wil Drieheuvelenweg bij 's-Heerenberg opnieuw aanpassen
Montferland wil Drieheuvelenweg bij 's-Heerenberg opnieuw aanpassen © REGIO8
'S-HEERENBERG - Montferland wil de Drieheuvelenweg in ’s-Heerenberg opnieuw aanpassen. De weg werd in 2021 afgewaardeerd en versmald omdat er een nieuwe rondweg was aangelegd richting Zeddam, maar nu is er in de ogen van de gemeente een nieuwe laag asfalt nodig.
Sinds de opening van de vernieuwde Drieheuvelenweg storen inwoners zich al aan de verkeerssituatie. Dan gaat het om de bijzondere belijning richting Zeddam, maar vooral de zachte berm is een doorn in het oog. Omdat de weg is versmald, wijken bestuurders niet zelden uit naar de zijkant, waar de berm vervolgens kapot wordt gereden. Er werden al grasbetonblokken geplaatst, maar nu wil het college een nieuwe asfaltlaag aanbrengen aan de oostkant van de weg.
De maatregel kost 40.000 euro en is bedoeld voor verkeer dat moet uitwijken. Het gaat om ‘opgeruwd asfalt’, waardoor bestuurders meer grip moeten krijgen. "Hierdoor wordt bevorderd dat er alleen gebruik wordt gemaakt van het asfalt bij het uitwijken voor een tegenligger", meldt de gemeente over het asfalt. "De weg oogt niet breder. De verbreding kan niet permanent als rijbaan worden gebruikt."