Achterhoek

Wethouder Van Gijssel: “Toon bestuurlijke moed om dit varkentje te wassen”

Wethouder Van Gijssel: “Toon bestuurlijke moed om dit varkentje te wassen”
Wethouder Van Gijssel: “Toon bestuurlijke moed om dit varkentje te wassen” © REGIO8
BORCULO - Wethouder Arjen van Gijssel van Berkelland heeft de bal teruggekaatst naar raadslid Andra Weg, die dinsdagavond tijdens de begrotingsvergadering in het gemeentehuis in Borculo stevige kritiek uitte op de bestuurscultuur. Zowel college als gemeenteraad moet besluiten niet doorschuiven maar juist aanpakken en uitvoeren.
In een reactie erkende de CDA-wethouder dat de sporthal in Ruurlo een langlopend dossier is. Omdat er nog altijd sprake is van een impasse, deed hij een oproep: “Met betrekking tot de sporthal in Ruurlo zou ik willen zeggen: toon bestuurlijke moed en lef om dit varkentje te wassen”, aldus Van Gijssel. Die oproep was Han Boer van D66 te kort door de bocht. Hij wilde ‘de handschoen wel oppakken’ om een besluit te nemen, “maar we moeten ook een goede afweging maken”, stelde Boer.
Boer vervolgde: “Misschien is het onderzoek niet denderend geweest. De vraag is of de huidige locatie van de voetbal ook plaatsbaar is in de nieuwe locatie. Los van de essen, dit gaat om de vierkante meters. De voetbal kan op de nieuwe locatie geen meter missen. We willen bestuurlijke moed tonen en knopen snel doorhakken, maar willen niet om de verkeerde redenen afstand doen van de locatie.”

VV Ruurlo en De Meene

Van Gijssel zegde Boer toe met aanvullende informatie te komen. De kwestie rond de sporthal Ruurlo en de eventuele verhuizing van voetbalvereniging Ruurlo – op termijn - richting De Meene, komt tijdens de raadsvergadering van 7 november aan de orde.

Begroting aangenomen

Overigens is de begroting van Berkelland door een grote meerderheid van de raad aangenomen. Van de 26 raadsleden stemden alleen de twee leden van Gemeentebelangen tegen in verband met de dreigende tekorten in de ravijnjaren 2026 en 2027. De grote vraag is of het Rijk kan of wil bijspringen. De verwachting is dat de meeste gemeenten in Nederland met dat financiële probleem krijgen te maken.