Achterhoek

Koninklijke onderscheiding voor clubhelden van VV Wolfersveen

Koninklijke onderscheiding voor clubhelden van VV Wolfersveen
Koninklijke onderscheiding voor clubhelden van VV Wolfersveen © Gemeente Bronckhorst
ZELHEM - Clubhelden Gradus Eenink en Wim Peppelman van Voetbalvereniging Wolfersveen hebben een koninklijke onderscheiding gekregen van de burgemeester van Bronckhorst en zijn voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde vrijdagavond tijdens de ledenvergadering van de voetbalclub.
De heren zetten zich al vele jaren in voor de kleine voetbalvereniging, waarvan thuisbasis De Stikke Bocht langs de weg tussen Zelhem en Ruurlo ligt. De 66-jarige Eenink is sinds 1981 als bestuurslid actief. Vanaf 1991 is hij voorzitter van de voetbalclub, maar hij pakt veel meer taken op. Zo leidt hij meerdere teams en is Eenink gastheer bij thuiswedstrijden. Peppelman is meer dan 45 jaar lid van de club. “Hij was trainer, leider, grensrechter bij de damesteams en later scheidsrechter”, meldt de gemeente Bronckhorst.
Mariënvelder Peppelman kreeg daarnaast complimenten voor zijn inzet voor de Kerkepaden in zijn eigen woonplaats. “Het mag duidelijk zijn dat beide heren zich geruime tijd op bijzondere wijze voor de samenleving hebben inspannen”, aldus de gemeente Bronckhorst in een verklaring. “De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van hun activiteiten hebben tot hun welverdiende koninklijke onderscheidingen geleid.”
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal