Liemers

Flappen tappen kan (bijna) weer op straat in ’s-Heerenberg

Flappen tappen kan (bijna) weer op straat in ’s-Heerenberg
Flappen tappen kan (bijna) weer op straat in ’s-Heerenberg © REGIO8
'S-HEERENBERG - Inwoners van 's-Heerenberg kunnen sinds donderdag eindelijk weer in de buitenlucht pinnen, tenminste, dat was de bedoeling en werd vol trots door de gemeente aangekondigd. De automaat staat mede door inzet van de Montferlandse politiek klaar in het centrum van het stadje, maar flappen tappen lukte nog niet.
“Hij staat er in ieder geval, daar zijn we al heel blij mee en trots op”, zegt Marcel Schuurman, voorzitter van de lokale ondernemersvereniging, over de komst van de nieuwe pinautomaat op De Bleek. Door de gemeente Montferland was aangekondigd dat de automaat donderdag officieel in gebruik werd genomen, maar de vroege vogels werden teleurgesteld. “Ik kwam om te pinnen, maar ging ook even naar de markt”, zegt Annemarie Hogenkamp, die donderdagochtend vanuit Braamt naar de Kasteelstad fietste. “Maar helaas, niets. Hij werkt nog niet.”
Volgens Geldmaat moeten er nog laatste werkzaamheden plaatsvinden, maar komt er naar verwachting vrijdag cashgeld uit de automaat. Geen moment te vroeg voor inwoners, want sinds 2021 was er geen buitenpinautomaat meer in het stadje. Er kon alleen bij de lokale Primera worden gepind. Dat is bijvoorbeeld tijdens carnaval lastig. “Om 22.00 uur wil je dan nog wat nuttigen, maar je bent je geld vergeten”, schetst Schuurman. “Dan kun je nu toch weer pinnen hier. Anders sta je met de vol tanden bij de bar.”

Montferlandse politiek

Mede door inzet van de Montferlandse gemeenteraad lukte het om weer een automaat geplaatst te krijgen. “Alle partijen hebben zich ingezet om toch een pinautomaat te kunnen realiseren in de buitenlucht”, zegt fractievoorzitter Erik Wassing van Lijst Groot Montferland, die aangeeft dat het door vergunningen en andere zaken wel een hele tijd duurde. “Maar het is ons gelukt!”

‘Zien dat het klaarkomt’

Voor inwoners van ’s-Heerenberg zelf, maar ook voor omliggende dorpen is het een uitkomst. “Anders moeten we altijd naar Doetinchem toe, want ik wil toch altijd graag een beetje cash in de portemonnee”, zegt Annemarie uit Braamt, die dus een dagje te vroeg bij de nieuwe flappentap stond. Ze sluit af met een oproep: “Zo gauw mogelijk zien dat het hier klaarkomt!”