Liemers

Schepers nieuwe fractievoorzitter van Lokaal Belang Montferland

Schepers nieuwe fractievoorzitter van Lokaal Belang Montferland
Schepers nieuwe fractievoorzitter van Lokaal Belang Montferland © REGIO8 (archief)
'S-HEERENBERG - Toon Schepers sluit zich aan bij de Montferlandse politieke partij Lokaal Belang en wordt direct fractievoorzitter. Hij werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 nog verkozen voor Helder, maar sluit zich nu aan bij twee 'mede-pensionado’s'.
“Het klinkt misschien bijzonder, maar dat vinden wij als Lokaal Belang niet”, zegt Schepers. Bij zijn vertrek bij Helder, in november vorig jaar, gaf hij al aan op zoek te zijn naar een nieuwe fractie. Het bestaan als eenmansfractie was te zwaar. Met collega-raadsleden Henk Peters en Sjaak Böhmer in een pensioengerechtigde leeftijd heeft de 68-jarige nu een warm bad gevonden. Hij liep al een tijd op proef mee: “We hadden directe een klik. Zo hebben we samen alle tijd om overdag te vergaderen. Bovendien vind ik het fijn om bij een middenpartij te zitten die dan naar links, en dan weer naar rechts kijkt.”
Bij Lokaal Belang wordt hij de opvolger van Peters, voor wie de komst van Schepers meer dan welkom is. “Ik heb het voorzitterschap tijdelijk overgenomen na het trammelant met John van Schriek (inmiddels VVD, red.)”, zegt het raadslid. Van Schriek stapte volgens Peters op omdat hij niet de wethouderskandidaat namens Lokaal Belang werd, dat werd Jeanette Derksen. “Ik heb toen tijdelijk de stok opgepakt, maar ben eigenlijk veel te druk met mijn eigen dingen”, zegt de scheidend fractievoorzitter.

‘Samenwerken met alle partijen’

De leden van Lokaal Belang hebben maandagavond tijdens een vergadering ingestemd met het aanstellen van Schepers als nieuwe voorzitter. Hij conformeert zich daarbij aan het door de gemeenteraad ondertekende raadsakkoord. “Laten we met z’n allen kijken hoe we Montferland een stukje mooier kunnen maken”, zegt Schepers. “Vanaf drie maanden voor de nieuwe verkiezingen mag je dan weer voor je eigen electorale profilering gaan.”