Noord-Veluwe

Supermarkt Mulder in Vierhouten sluit zaterdag definitief de deur

Oude foto van service supermarkt Mulder
Oude foto van service supermarkt Mulder © Nuwenspete
VIERHOUTEN - Een stukje geschiedenis gaat verdwijnen uit Vierhouten. Buurtsupermarkt Mulder sluit zaterdag 28 oktober definitief de deur na 92 jaar.
De opheffingsuitverkoop is in volle gang en de winkel wordt steeds leger. Buurtbewoners komen nog wel langs voor een praatje of een vers broodje, want dat kan er nog wel gekocht worden. Zaterdag om 13:00 uur gaat de winkel sluiten. De eigenaar gaat niks speciaal doen, het is goed zo maar het is geen feestje waard. Hij had het liever anders gezien, maar het is wat het is. De stijgende energiekosten, afnemende klandizie en concurrentie hebben ervoor gezorgd dat hij deze ingrijpende beslissing moest maken. Het zal een gemis zijn voor de inwoners van Vierhouten.
Op de plek van de supermarkt worden woningen gebouwd, een twee-onder-een-kap en een vrijstaande woning. De heer Mulder sluit dit hoofdstuk af met pijn in zijn hart, maar hij heeft veel zin om aan de slag te gaan bij de Plus in Nunspeet. Daar zal hij de groente- en fruitafdeling gaan beheren.
Dhr Mulder voor zijn supermarkt in Vierhouten
Dhr Mulder voor zijn supermarkt in Vierhouten © RTV Nunspeet - Reijer Schouten