Achterhoek

Weg tussen Etten en Terborg weer open voor al het verkeer

Weg tussen Etten en Terborg weer open voor al het verkeer
Weg tussen Etten en Terborg weer open voor al het verkeer © Oude IJsselstreek
ETTEN - Het was flink afzien voor inwoners, maar de weg tussen Terborg en Etten is vanaf vrijdag weer open voor al het verkeer. De reconstructie die vorig jaar oktober startte in opdracht van de gemeente Oude IJsselstreek is afgerond.
Naast het aanpakken van het asfalt, dat in slechte staat verkeerde, is ook de inrichting van de Ettensestraat en de Zeddamseweg veranderd. De fietsstroken zijn breder geworden en de maximumsnelheid is verlaagd naar dertig kilometer per uur. Ook is vrachtverkeer niet meer welkom. “Daarnaast is ingezet op meer beheersing van de gevolgen van klimaatverandering”, meldt de gemeente. “Door het infiltratieriool kan regenwater dat normaal naar de rioolwaterzuivering wordt afgevoerd infiltreren in de bodem om verdroging in het gebied tegen te gaan.”
Voor inwoners was het afzien, want de doorgaande weg tussen de twee plaatsen werd op drie verschillende momenten afgesloten. “Ik weet dat voor onze inwoners die deze route dagelijks nemen, maar met name voor de ondernemers en aanwonenden deze reconstructie veel overlast met zich mee heeft gebracht”, zegt wethouder Ria Ankersmit. “Een jaar duurt dan lang.”

Onder de Oude IJssel

Naast het aanpakken van de wegen, is er ook het nodige groen toegevoegd en is de straatverlichting vervanging. In samenwerking met Vitens is gelijk de waterleiding aangepakt, waarbij in februari het meest in het oog springende werk plaatsvond. Toen werd een driehonderd meter lange pijp op 25 meter diepte onder de Oude IJssel geplaatst.