Achterhoek

Team NL-lid Keuben verkoopt zijspan na successeizoen

Team NL-lid Keuben verkoopt zijspan na successeizoen
Team NL-lid Keuben verkoopt zijspan na successeizoen © Team Keuben Racing
WEHL - De 27-jarige zijspancrosser Justin Keuben uit Wehl heeft zijn zijspan-crossmotor verkocht omdat zijn bakkenist geblesseerd is. Volgend seizoen staat hij met een nieuwe motor, maar met dezelfde bakkenist, weer aan de start van de zijspancross.
"Ik heb nu een periode van rust ingelast", aldus Keuben. "Ik ben bezig met de kleding en sponsors voor volgend seizoen, ook wil ik mijn vrachtwagenrijbewijs halen." De Wehlse zijspancrosser heeft een succesvol seizoen achter de rug. Keuben heeft de zesde plaats behaald op het wereldkampioenschap en een derde plek op het Nederlands kampioenschap. Daarnaast maakte hij met mede-Achterhoeker Koen Hermans deel uit van TeamNL, een zijspanteam met de drie beste rijders van Nederland en hun bakkenisten.
Keuben vertegenwoordigde Nederland in het Italiaanse Cingoli, waar hij met TeamNL een gouden medaille pakte. "Ik vind echt dat wij daar thuishoren", aldus Keuben. "Het is echt supermooi!" Voor de 27-jarige was het speciaal om met Hermans deel uit te maken van de beste crossers van Nederland. "Ik ben door Koen in de zijspancross gekomen", vertelt Keuben. "Als jonge jongen heb ik bij hem in de bak gestaan."

Achterhoekers prominent aanwezig

De Wehlse crosser, die zich in het normale leven bezighoudt met marketing, begon in 2009 als bakkenist en deed vijf jaar later voor het eerst mee met het WK. In 2016 kroop Keuben zelf achter het stuur en liet hij zijn rol als bakkenist achter zich. Hoe het kan dat Achterhoekers prominent aanwezig zijn in de zijspancross? "De sport is duur, als je niemand kent die crosst, begin je er niet snel aan", verklaart de crosser. "Mensen uit de Randstad zullen daarom niet snel op de motor stappen."