Achterhoek

Smakenrad slaagt niet in Enschede, groot reuzenrad voorlopig in Neede

Smakenrad slaagt niet in Enschede, groot reuzenrad voorlopig in Neede
Smakenrad slaagt niet in Enschede, groot reuzenrad voorlopig in Neede © REGIO8
NEEDE - Het zeventig meter hoge reuzenrad van een Needse attractiebouwer dat in Enschede dienst deed als restaurant stopt en krijgt een nieuwe toekomst. Tijdens coronatijd was het ‘Smakenrad’ een manier toch te kunnen dineren in een eetgelegenheid, maar het concept blijft nu niet meer uit te kunnen.
“Ze zijn in coronatijd begonnen met het concept en wilden er graag meer doorgaan, maar het bleek niet de goede tijd ervoor”, zegt Amy Kroon namens attractiebouwer KMG Rides uit Neede. “Alles wordt duurder en het wordt heel moeilijk. Het was gewoon niet haalbaar. Dat is in die zin heel jammer.” Volgens 1Twente zou de toegangsprijs met 35% omhoog moeten om het rendabel te houden. Dat is reden voor de initiatiefnemer om het metershoge transportabele rad niet opnieuw op te bouwen in Enschede.
Voorlopig staan de losse onderdelen bij het bedrijf in Neede in afwachting van wat komen gaat, het wordt daar niet opgebouwd. “Ik zou echt niet durven zeggen wat het gaat worden”, zegt Kroon over de toekomst van het rad. “Ik denk dat het ergens gewoon een reuzenrad wordt, maar wij weten het ook pas een paar weken. Het blijft hier staan tot we een andere functie gevonden hebben."