Rijk van Nijmegen

Erben Wennemars nieuwe ambassadeur NN Zevenheuvelenloop

Erben Wennemars (r) tijdens de Zevenheuvelenloop van 2022
Erben Wennemars (r) tijdens de Zevenheuvelenloop van 2022 © Rick van Elk / RN7
NIJMEGEN - Oud-topschaatser Erben Wennemars sluit aan bij de Club van 38 van de NN Zevenheuvelenloop. Als ambassadeur draagt hij het Nijmeegse hardloopevenement een warm hart toe. Op zondag 19 november staat de achtvoudig wereldkampioen schaatsen aan de start van de 15 kilometer. Wennemars is ook ambassadeur van het NN Running Team en van het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Niet de eerste keer voor Wennemars

Wennemars doet al vanaf 2015 mee aan de NN Zevenheuvelenloop. In 2016 liep hij met 56:21 zijn snelste tijd over de 15 kilometer. Afgelopen jaar kwam hij tot 58:21. Met zijn nieuwe ambassadeurschap zet Wennemars zich in om nog meer deelnemers enthousiast te krijgen voor de NN Zevenheuvelenloop.
“Ik geniet van een evenement als de NN Zevenheuvelenloop. Sport is belangrijk voor mijn fysieke en mentale gezondheid. Dat gun ik iedereen! Dankzij de NN Zevenheuvelenloop komen er duizenden mensen op een positieve manier in aanraking met hardlopen en daar ben ik graag ambassadeur van." Aldus Erben Wennemars.
Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop is blij over de toetreding van Wennemars tot de Club van 38: “Erben doet al jaren enthousiast mee aan de NN Zevenheuvelenloop en we zijn dan ook blij dat hij nu toetreedt tot onze ambassadeursclub. Met zijn energie en passie voor sport en hardlopen, draagt hij bij aan ons doel om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en houden.”

Over Club van 38

In de ambassadeursclub van de NN Zevenheuvelenheuvelen ‘Club van 38’ zitten bekende en onbekende Nederlanders. De meeste ambassadeurs lopen hard en doen jaarlijks mee aan het grootste hardloopevenement van Nijmegen. Onder andere Abdelkader Benali, Joshua Cheptegei, Dolf Jansen, Rob Jetten en Ellen van Langen maken deel uit van de Club van 38. Jaarlijks treedt een nieuwe ambassadeur toe tot de club. Alle leden van de Club van 38 zijn hier te vinden.