Rijk van Nijmegen

Verkeersader achter Nijmeegs station ondergaat metamorfose

De vijfsprong
De vijfsprong © Google Street View
NIJMEGEN - Vanaf eind oktober is de kruising de Vijfknoop en de Koninginnelaan in het stationsgebied tijdelijk afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden om de verkeersdoorstroming te verbeteren. Aan de westzijde van het station komt een nieuwe ingang die goed bereikbaar moet zijn.

Tijdelijke afsluitingen

Kruising de Vijfknoop is gesloten vanaf 20 oktober, 19:00 uur tot 23 oktober, 6:00 uur. De Koninginnelaan is gesloten vanaf 23 oktober, 6:00 uur tot 15 december, 18:00 uur. Fietsers kunnen zich tijdens de werkzaamheden door de straat laten leiden onder het gesein van de verkeersregelaars. Voetgangers kunnen er met een bocht omheen passeren. Buslijn 6, die normaliter de Vijfknoop doorkruist, rijdt tijdens de afsluiting volgens een andere route.
Motorvoertuigen kunnen na de werkzaamheden niet meer de Krayenhofflaan in- en uitrijden. Er komt een nieuwe weg zodat de wijk wel toegankelijk blijft.

Een ideaal stationsgebied

De komende jaren neemt het aantal bezoekers en inwoners in het stationsgebied toe. Dit was genoeg reden om het station te verbeteren voor de toekomst; rondom het station worden 2000 woningen, een hotel en maatschappelijke functies gerealiseerd. Het gebied wordt ook groener en duurzamer; een fijne plek om te verblijven.

Bomenkap

Bomen die op de Koninginnelaan en de Tunnelweg staan, worden gekapt. Deze boomstammen worden hergebruikt in de stad en gaan dienen als stappaaltjes en worden ingezet bij de speelplekken. Ook worden sommige boomstammen beproefd voor groeiplaatsverbetering bij andere bomen.