Achterhoek

Impasse in fusiegesprekken tussen voetbalclubs Ulftse Boys en SDOUC

Impasse in fusiegesprekken tussen voetbalclubs Ulftse Boys en SDOUC
Impasse in fusiegesprekken tussen voetbalclubs Ulftse Boys en SDOUC © REGIO8
Een fusie tussen SDOUC en Ulftse Boys in de zomer van 2024 lijkt een utopie te worden. De gemeente Oude IJsselstreek wil dat de voetbalclubs eerst hun leden raadplegen, maar de clubs vinden dat ze te weinig informatie hebben om voor te leggen.
“Dan zit je dus in een impasse”, zegt SDOUC-voorzitter Frans Stieber, woordvoerder namens de stuurgroep die de fusie onderzoekt. “Wij gaan deze week met beide verenigingen om tafel om te kijken hoe we verder kunnen.”
Oude IJsselstreek koerst al tijden op een nieuwe Ulftse fusieclub op Sportpark IJsselweide. Dit zou in de zomer van 2024 al concreet vorm moeten krijgen, maar dat lijkt niet meer haalbaar. De besturen van de voetbalclubs willen namelijk meer concrete zaken hebben om aan hun leden voor te leggen voordat er überhaupt gestemd kan worden.

Te veel vraagtekens

Stieber benadrukt dat er simpelweg te veel vraagtekens zijn over de toekomst van het sportpark. Dan gaat het onder meer om de afwatering, maar ook om de Waalstraat die nu nog de IJsselweide doorsnijdt.
Omdat de gemeente pas verder wil in het fusietraject als de leden van de verenigingen zich hebben uitgesproken, lijken de gesprekken vast te lopen. “Dan zit je dus in een bekende vicieuze cirkel”, aldus Stieber. “En dat terwijl iedereen snapt dat een fusie richting de toekomst moet, maar we willen onze leden wel uitsluitsel kunnen geven over bijvoorbeeld de verkeerssituatie.”

Andere locaties

In maart gaven de voetbalclubs, met frisse tegenzin, aan om verder te gaan in de volgende stap van de zoektocht naar een locatie. De besturen van Ulftse Boys en SDOUC hebben een sterke voorkeur voor nieuwbouw aan de Vicarisweg. Dit blijkt onrealistisch, omdat de huidige eigenaren van de grond geen voorstander zijn van een sportpark naast hun huis.
Als tweede voorkeur hadden de clubs een plek bij ’t Oerseveld, de huidige locatie van Ulftse Boys. Door toekomstige woningbouw aan de Biezenakker ziet de gemeente dit echter niet zitten.