Arnhem en omstreken

Leerlingen Candea College plaatsen eigen creatie op Airborne-begraafplaats

Een scholier legt zijn poppy bij een grafsteen
Een scholier legt zijn poppy bij een grafsteen © Benjamin Beernink
OOSTERBEEK - Leerlingen van het Candea College in Duiven hebben vrijdag hun betrokkenheid bij de Airborne in Oosterbeek laten zien. In samenwerking met smid en leermeester Cees Pronk maakten zij klaprozen van koper. De rozen kregen dankzij de leerlingen een plek op de graven van de gesneuvelde militairen.
Vrijdag maakten de leerlingen eerst een tour door het Airborne-museum, om vervolgens naar de begraafplaats te wandelen. Daar kregen zij een rondleiding en legden ze de poppy’s neer. De poppy's, die symbool staan voor de gevallen helden, zijn met liefde en toewijding gemaakt door de leerlingen zelf. Leerling Elin vond het ‘’best wel cool en leuk om te maken’’.
Ook Raziye kijkt er positief op terug: ‘’Waarvoor we het hebben gemaakt, is leuk en belangrijk’’. Roel Klok, coördinator leerlingzaken van het Candea College, vertelt wat het met de leerlingen doet: ‘’Ze gaan echt gericht naar een graf toe, met een verhaal dat hun echt heeft geraakt. We krijgen vaak terug dat het heel mooi en bijzonder was.’’