Noord-Veluwe

Bovenbouw Eerste Veluwse Montessori School maakt Nunspeet schoon

Milan Knol met de leerlingen van de Montessori school in Nunspeet
Milan Knol met de leerlingen van de Montessori school in Nunspeet © RTV Nunspeet
NUNSPEET - De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Eerste Veluwse Montessori School in Nunspeet werken vandaag mee aan de 'Noord Veluwe in 1 dag schoon' challenge.
Deze grootschalige opruimactie vindt vandaag plaats en is een dag vol betrokkenheid, bewustwording en actie. Het doel is om de gemeente Nunspeet schoner te maken dan ooit te voren. Via een speciale app kan de klas foto's maken van het gevonden afval. Elke 10m2 afval is €0,11 waard wat wordt overgemaakt naar een goed doel en daar vallen de scholen ook onder.
Bekende influencer en YouTuber Milan Knol reist vandaag langs vele scholen op de Noord Veluwe om de kinderen aan te zetten tot actie . Zo kwam Milan ook bij groep 6, 7 en 8 van de Montessori school op bezoek om wat te vertellen over afval op straat maar ze mochten ook wat vragen aan hem stellen én dat wilden ze wel want iedereen in deze klas kent hem en zijn video's wel. Ook wilde ze allemaal wel zijn handtekening hebben, hij besloot één mooie te maken die iedereen kan kopiëren anders was er geen tijd meer over voor alle vragen over bijvoorbeeld zijn broer Enzo Knol en de grote hoeveelheid abonnees hij heeft.
De leerlingen waren al even naar buiten geweest om afval te rapen in de buurt van de school en het verbaasde de meester wel hoeveel zwerfafval er eigenlijk op straat ligt. De eerste zakken lagen al gevuld op het schoolplein maar de dag is nog niet voorbij, dus de leerlingen gaan de rest van de dag nog aan de gang met schoonmaken.
De leerlingen hadden veel vragen voor Milan Knol
De leerlingen hadden veel vragen voor Milan Knol © RTV Nunspeet
De 'opbrengst' in minder dan een uur opruimen
De 'opbrengst' in minder dan een uur opruimen © RTV Nunspeet