Achterhoek

GGD blij met opkomst bij start coronavaccinaties in Achterhoek

GGD blij met opkomst bij start coronavaccinaties in Achterhoek
GGD blij met opkomst bij start coronavaccinaties in Achterhoek © REGIO8
Inwoners kunnen zich sinds maandag in Lichtenvoorde opnieuw laten vaccineren tegen het coronavirus. Hoewel alleen een specifieke doelgroep in aanmerking komt voor de prik, liep het volgens de GGD Noord- en Oost-Gelderland aardig storm bij de enige locatie van de Achterhoek.
"Dit is een hele kleine prikronde vergeleken met de andere rondes die wij gehad hebben", legt projectleider Monique Barendsen uit. "Deze ronde is voor een beperkte doelgroep, het ministerie van VWS en het RIVM hebben bepaald dat deze prik is voor zestigplussers en de mensen die een griepprik halen."
Ondanks dat de coronapandemie achter de rug is, vinden de mensen die maandagochtend een prik kwamen halen het nog steeds belangrijk om zichzelf te beschermen. Zo vertelt Edwin Hilgeholt: "Wij zijn nog wel eens kort van memorie, het virus is er en blijft." Daarnaast geeft hij aan het belangrijk te vinden om de prik niet alleen voor jezelf te nemen: "Ik neem hem ook ter bescherming van de medemens, je kinderen en kleinkinderen."

Uitnodiging zeventigplussers

Behalve de doelgroep is ook de manier waarop mensen een prikafspraak kunnen maken veranderd. "De mensen van zeventigplus hebben een uitnodiging gekregen met daarin een dag, tijdstip en locatie waar zij hun prik kunnen halen", licht GGD-projectleider Barendsen toe.
"De mensen van zestig tot zeventig jaar oud moeten hun afspraak nog wel zelf maken, dit maakt het vaccineren sneller." De gehele ochtend was er een goede doorstroom van mensen die een prik hebben gehaald, tot tevredenheid van de projectleider: "Wij zijn heel blij met de opkomst, nog voordat wij open waren stonden er mensen te wachten."