Achterhoek

Juf Margré neemt na bijna vijftig jaar afscheid van haar Bontebrugschool

Juf Margré neemt na bijna vijftig jaar afscheid van haar Bontebrugschool
Juf Margré neemt na bijna vijftig jaar afscheid van haar Bontebrugschool © REGIO8
Een werkleven lang Bontebrugschool zit er op voor juf Margré Tanis. Na bijna vijftig jaar voor de klas staan, en een hoop andere taken, heeft de basisschool vrijdag massaal afscheid genomen van de 66-jarige lerares. Zelfs de burgemeester was aanwezig om haar een lintje te geven, tot haar eigen verbazing.
“De optredens van de kinderen maakten het al heel bijzonder, samen met wat ze allemaal over mij wisten”, zegt de stoppende onderwijzeres. “En het lintje is dan een extra bijzonderheid, die ik zeker niet verwacht had.” Burgemeester Otwin van Dijk zag na het opspelden van het lintje de verbazing in haar ogen: “Dat was wel grappig, want ik begreep dat ze op school als er iets gebeurde altijd vroeg: ‘wat is je primaire reactie?’ Ik vond het leuk om haar nu die vraag te stellen, daar had ze ook al een antwoord op.” Tanis genoot zichtbaar van het afscheid, maar heeft dat de afgelopen decennia ook gedaan: “Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt, dan gaan 47 jaar gewoon voorbij. Het overkomt je.”
Tanis was niet alleen juf, maar later ook intern begeleider en zelfs waarnemend directrice. Ze zal worden gemist op de Bontebrugschool. “Ze is heel warm en liefdevol, met een hart voor kinderen”, zegt Karen Beumer, sinds afgelopen zomer directeur op de Protestants-Christelijke Jenaplanschool. “Soms is ze ook wel een tikje gestresst bij het organiseren van dingen, maar dat past ook wel bij haar.” Leerling Diezel vult aan: “Ze is superaardig, kan goed les geven en goed helpen. Dus ja, een goede juf!”

Pensioen als buurvrouw

Met 66 jaar kan Tanis zich voorbereiden op haar pensioen, hoewel ze wel naast het schoolplein blijft wonen. Of ze na 47 jaar niet tóch de vijftig vol had willen maken? “Dat was heel mooi geweest, maar tegenwoordig moet je er op deze leeftijd uit”, zegt de stralende juf. “En het is ook goed als er een nieuwe intern begeleider komt met nieuwe ingangen. Dat zorgt voor een frisse wind door de school heen.”