Achterhoek

Eigenaar van eetzaak in shock na vernieling en bedreiging bij zaak in Ulft

Eigenaar van eetzaak in shock na vernieling en bedreiging bij zaak in Ulft
Eigenaar van eetzaak in shock na vernieling en bedreiging bij zaak in Ulft © Amateurbeeld
ULFT - De eigenaar van eetzaak King in Ulft is nog altijd in shock nadat de ruiten van zijn zaak woensdagavond werden ingegooid. Agenten moesten een taser inzetten om een man die met een mes zwaaide aan te houden bij de zaak, deze 28-jarige Ulftenaar wordt verdacht van bedreiging en vernieling.
“Maar voor mij voelt het als een poging tot moord”, zegt de eigenaar van King, een zaak aan de F.B. Deurvorststraat in het centrum, een dag na het incident. “De dader had het echt op mij gemunt, want ik stond achter de ramen toen hij er glas doorheen gooide. Dat glas was voor mij bedoeld, net als het mes…” Het incident gebeurde rond 18.30 uur ’s avonds. Op beelden is te zien dat de man door het lint gaat en uiteindelijk door agenten wordt aangehouden. Daarbij werden twee stroomstootwapens ingezet.
De eigenaar omschrijft de dader als een ‘doorgedraaide en verwarde man’, die met een mes stond te zwaaien en daarna de ruiten door gooide. “Als je die in je buik of in je lichaam krijgt, ben je flink de klos”, zegt de Ulftse horeca-eigenaar, nog altijd niet bijgekomen van de schrik, over het mes. “Zijn handen zaten ook helemaal onder het bloed. Nadat hij was aangehouden is hij volgens mij direct naar het ziekenhuis gegaan.”

Schade

De schade aan de zaak was aanzienlijk. Naast de ingegooide ruiten, die inmiddels zijn hersteld, heeft de man volgens de eigenaar nog meer kapot gemaakt: “De stoelen en tafels heeft hij met dat mes kapot gesneden.” Volgens de politie zit de verdachte, een 28-jarige Ulftenaar, vast voor verder verhoor. De eigenaar van King hoopt dat hij niet meer vrijkomt: “Als de politie hem vrijlaat, vind ik dat zij verantwoordelijk zijn als hij nog iets doet.”

‘Onze naam’

De eigenaar van de horecagelegenheid vindt het van belang om te benadrukken dat zijn eetzaak volledig los staat van het incident. De man zou vaker dreigende taal hebben uitgeslagen in het Ulftse centrum, ook bij andere ondernemers. “We zijn een zaak die 24 jaar bestaat, maar onze naam wordt hiermee naar de kloten geholpen. Ik weet niet hoe we dit goed kunnen praten, maar wij zijn totaal onschuldig. Er stond gewoon ineens een verwarde man voor de deur.”