Liemers

Montferland onderzoekt mogelijkheden voor nieuwe zwemvoorziening in Didam

Montferland onderzoekt mogelijkheden voor nieuwe zwemvoorziening in Didam
Montferland onderzoekt mogelijkheden voor nieuwe zwemvoorziening in Didam © REGIO8 (archief)
DIDAM - Montferland wil verder onderzoek laten doen naar de komst van een nieuw zwembad met zes banen op een nog te kiezen locatie in Didam. De zwemvoorziening moet De Hoevert vervangen, het bad dat in 2020 werd gesloten omdat het volgens de gemeente toen financieel niet haalbaar was om het bad open te houden.
De gemeente heeft voor de mogelijkheden voor de nieuwe zwemvoorziening in het dorp een ‘quick scan’ laten uitvoeren. Daaruit is een verwachte investering gekomen van tussen de twaalf en vijftien miljoen euro en daarmee lijkt een nieuw zwembad niet realistisch. Naast deze kosten, moet er namelijk nog meer geld worden uitgetrokken voor de zwemvoorziening. Zo staat in de scan beschreven dat er rekening gehouden moet worden met energietarieven, de beschikbaarheid van personeel en de inflatie. Ook is de exploitatie afhankelijk van het aantal bezoekers.
In totaal zijn er drie scenario’s onderzocht in de scan, dit omdat de Montferlandse gemeenteraad besloot dat er een alternatieve zwemvoorziening moest worden onderzocht na het sluiten van De Hoevert. Het college stelt ondanks de hoge kosten voor om verder onderzoek te doen naar ‘basis plus’. Dit behelst de komst van een zwembad met een lengte van 25 meter en een breedte van vijftien meter. Ook zou de zwemvoorziening een beweegbare bodem moeten krijgen.