Rijk van Nijmegen

Nick Derks neemt afscheid als wethouder van gemeente Wijchen

Nick Derks
Nick Derks © Henk Hulshof Fotografie
WIJCHEN - Nick Derks gaat stoppen als wethouder in Wijchen. De Apeldoornse VVD heeft hem voorgedragen als wethouder, hier gaat hij waarschijnlijk deze maand al beginnen. Hiermee eindigt zijn politieke carrière in Wijchen na 13,5 jaar.
De afgelopen 5,5 jaar was Derks wethouder in Wijchen, daarvoor was hij raadslid bij de gemeente. Over zijn afscheid zegt Derks: “Ik kijk terug op een geweldige periode waarin zowel het college als de gemeenteraad vele successen hebben geboekt. Ik zie het als een voorrecht om als gemeenteraadslid en wethouder voor mijn eigen gemeente te hebben gewerkt. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Ik dank de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties voor de goede samenwerking. En het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren heb mogen ervaren."

Werkzaamheden

In Wijchen had Derks de portefeuilles economie en toerisme, onderwijs, werk en inkomen, armoede- en minimabeleid, arbeidsmarkt, statushouders en inburgering en warenmarkt en horeca. Als wethouder heeft Derks gewerkt aan de coronahulp voor ondernemers en werkzoekende en projecten zoals de renovatie van Kasteel Wijchen. Burgemeester Renske Helmer-Englebert omschrijft Derks als een zeer gewaardeerde wethouder, die zich altijd met veel toewijding en passie heeft ingezet voor gemeente Wijchen en haar inwoners.

Afscheidsreceptie

In Apeldoorn gaat Derks zich bezighouden met de portefeuilles economie, brede welvaart, projecten binnenstad, topsportevenementen en lobby. Op korte termijn worden de werkzaamheden van Derks overgenomen door het college. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen. Het is mogelijk om gedag te zeggen tegen Derks tijdens zijn afscheidsreceptie. Iedereen is welkom op vrijdag 13 oktober van 16:00 uur tot 19:00 uur bij Villa Sterrebosch in Wijchen.