Achterhoek

Leerlingen van speciaal basisonderwijs SAM krijgen meer bewegingsvrijheid

Leerlingen van speciaal basisonderwijs SAM krijgen meer bewegingsvrijheid
Leerlingen van speciaal basisonderwijs SAM krijgen meer bewegingsvrijheid © REGIO8
DOETINCHEM - Leerlingen van SAM, een stichting voor speciaal basisonderwijs in Doetinchem, hebben meer bewegingsvrijheid gekregen door een speciale framerunner. Met behulp van donaties van onder meer van stichting Kanjers voor Kanjers, is het bedrag voor de loopfiets bij elkaar gekomen.
Het frame moet ervoor zorgen dat kinderen van de school, met een fysieke beperking, mee kunnen bewegen met de kinderen zonder fysieke beperking. Daarnaast moesten kinderen voorheen met een speciale bus gebracht worden naar buitenschoolse activiteiten. Met dit frame kunnen de leerlingen net als ieder ander gewoon meelopen in de groep. “Het betekent dat je mobiel bent en je kan meebewegen”, legt gymdocent Marti Kok van SAM uit. “Je ziet dat hulpmiddelen soms ook heel prettig zijn om het dagelijks leven aangenaam te maken.”
De school had al eerder de beschikking over een framerunner, maar die was maar tijdelijk beschikbaar. De nieuwe loopfiets blijft bij de Doetinchemse school staan, tot tevredenheid van docenten én kinderen. “Een kind wil sporten, spelen en bewegen. Het is dan ook erg mooi dat er een apparaat is waardoor dat wel kan“, vertelt Margo Kok van stichting Kanjers Voor Kanjers.