Achterhoek

Politie spreekt bestuurders aan die tóch over landbouwsluis bij Wehl rijden

Politie spreekt bestuurders aan die tóch over landbouwsluis bij Wehl rijden
Politie spreekt bestuurders aan die tóch over landbouwsluis bij Wehl rijden © REGIO8
WEHL - Op de weg tussen Laag-Keppel en Wehl heeft de politie maandag bestuurders aangesproken die tóch over de landbouwsluis reden. Het object is geplaatst om de Dorpsstraat in het Bronckhorster stadje te ontlasten, maar niet al het verkeer houdt hier rekening mee.
“We staan daar vooral om de situatie te bekijken, maar ook om gebruikers aan te spreken”, meldt een woordvoerder van de politie over de controle van maandagochtend op de Keppelseweg. Bestuurders worden daarbij ‘niet direct’ bekeurd. De afgelopen tijd duiken regelmatig beelden op van automobilisten die toch over de tijdelijke landbouwsluis rijden. Dat gebeurde ook al bij de vorige fase van de proef, toen de sluis bij de brug over de Oude IJssel in Laag-Keppel lag.
Hoeveel boetes er al zijn uitgedeeld aan bestuurders die gebruik maken van de weg ondanks de landbouwsluis, is niet bekend. “We hebben geen cijfers hoeveel boetes er uitgedeeld zijn, we zetten in veel gevallen liever in op het gesprek”, aldus de woordvoerder. “Dat zullen we ook de komende tijd blijven doen.” De landbouwsluis ligt nog tot 20 november op de huidige plek. Daarna volgt een evaluatie.