Rijk van Nijmegen

15 Maanden na ongeluk eindelijk zicht op herstel busstation Nijmegen

Het ongeval uit juli 2022 in beeld
Het ongeval uit juli 2022 in beeld © RN7
NIJMEGEN - Het was een enorme ravage, woensdag 13 juli 2022, op het busstation van Nijmegen. Een vrachtwagen ramde de boog met informatieborden, tilde deze op en de glazen wanden sprongen stuk. De boog werd afgevoerd, maar nu, vijftien maanden na dato, is deze nog steeds niet terug.
Een vrachtwagen met reclameborden voor de 4Daagse, daar begon het allemaal mee. De chauffeur wilde zijn wagen keren via het busstation, maar bleek net iets te hoog te zijn voor de stalen boog met DRIS-borden (Dynamisch Reizigers Informatie Systeem), die over alle perrons van het station stond. Deze werd daardoor van zijn plaats getild en veel glazen wanden, die daar aan vast gemonteerd waren, sprongen kapot. De boog werd afgevoerd, maar nu, vijftien maanden na dato, is deze nog steeds niet terug.
Op zoek naar de status van het herstelproces, blijkt er veel onduidelijkheid te heersen over verantwoordelijkheid en doelen. Provincie Gelderland blijkt verantwoordelijk voor de informatieborden, gemeente Nijmegen gaat juist weer over de stalen boog waar deze aan hangen.

Herstel lijkt eindelijk nabij

Na enige navraag, blijkt er wel een doel te zijn. Gemeente Nijmegen is momenteel op zoek naar een leverancier voor een soortgelijke constructie. De oude wordt dus niet hersteld, maar de nieuwe moet hier wel op gaan lijken. Wel wordt ernaar gestreefd om de herstelwerkzaamheden nog voor het einde van het jaar af te hebben, zo laat de gemeente weten in een reactie aan RN7.