Achterhoek

Verkoop woningen bij Kapperskolk in Doetinchem start volgend jaar

Verkoop woningen bij Kapperskolk in Doetinchem start volgend jaar
Verkoop woningen bij Kapperskolk in Doetinchem start volgend jaar © MIX Architectuur
DOETINCHEM - Doetinchem heeft meer duidelijkheid gegeven over de toekomstige woonwijk De Kwekerij, bij Wijnbergen. De ongeveer 135 woningen, waarvan een dertigtal huurhuizen, moeten volgens de gemeente worden ingepast in de bestaande natuur.
De komst van de nieuwe woonwijk, bij de Kapperskolk, werd al eerder aangekondigd. Nu is de invulling bekendgemaakt, evenals de uitvoerders. Er komen in totaal 59 koopwoningen. Daarnaast worden er 32 huurwoningen voor ‘starters, gezinnen en senioren’ gebouwd. Ook geeft de gemeente zelf 39 kavels uit, waaronder een zestal twee-onder-één kap-kavels. Volgens Doetinchem wordt er natuurinclusief gebouwd, wat zoveel betekent dat woningen en tuinen voorzieningen krijgen waar ook planten en dieren gebruik van kunnen maken. Ook wordt er met ‘ecologisch verantwoorde materialen’ gewerkt.
De grond wordt momenteel bouwrijp gemaakt. De verkoop van de woningen moet begin volgend jaar starten. Later in 2024 gaat de schop de grond in. “In partnerschap met de gemeente en de ontwikkelaar kunnen we nu deze toekomstbestendige wijk realiseren en voegen we betaalbare, natuurinclusieve woningen in Doetinchem toe", aldus Michèle de Ruiter van woningcorporatie Sité. "Het wordt een groene oase voor onze huurders!"