Achterhoek

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren
Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren © REGIO8
GEESTEREN - Quinten van Zanten en Julia van de Weide staan aan de vooravond van een grote uitdaging, het overnemen van Café Baan in Geesteren. De twee jonge ondernemers uit Borculo nemen zondag de zaak officieel over van de familie Tuenter en zien hun droom om horecaondernemers te worden daarmee in vervulling gaan.
“Toen wij een relatie kregen bleek dat we beiden gek op de horeca waren”, vertelt de 21-jarige Van der Weide. “Als er dan ooit iets op ons pad zou komen, zou dat het wel compleet maken.” De mogelijkheid kwam op hun pad toen de familie Tuenter een opvolger zocht die in hun Café Baan wilde stappen. Al snel bleek dat het goed klikte tussen beide partijen. Mede omdat Van der Weide en de 23-jarige Van Zanten al ervaring hadden opgedaan bij andere horecazaken.
Mede door investeerders lukt het nu om de zaak over te nemen, een grote stap voor de jonge ondernemers. “Het is heel bijzonder om het op deze leeftijd te mogen doen”, zegt Van der Weiden. “Nu kan het nog, we hebben nog een heel leven voor ons. We hebben geen kinderen en verder geen plannen dus we kunnen ons volledig focussen op Baan.”

In principe blijft alles hetzelfde

Volgens Van Zanten is het belangrijk om de sociale functie van het café te behouden. Zo worden er vele poolwedstrijden gehouden in de kroeg en staat het ook bekend als restaurant. Op enkele veranderingen na, zal het café grotendeels hetzelfde blijven. “We hebben geen plannen om iets aan te passen”, benadrukt Van Zanten. “Uiteindelijk zal je er je eigen draai aan geven, maar in principe houden wij alles hetzelfde.”