Arnhem en omstreken

Arnhem kiest voor 'samen zijn' en een vuurwerkshow op oudejaarsavond

© ProShots
ARNHEM - Een vuurwerk- en lichtshow op de Stadsblokken en een optreden van dj Rob Spijker vormen de ingrediënten van de nieuwe manier waarop Arnhem oudejaarsavond wil vormgeven. Het 'samenzijn-evenement' komt in de plaats van het afsteken van consumentenvuurwerk, dat door een lokaal verbod dit jaar niet meer mag.
In de nieuwe opzet streeft Arnhem er naar dat alle inwoners van de stad van de show kunnen genieten. Of dit nu vanuit hun eigen huis of tuin is, of vanaf de Rijnkade, de Malburgse Bandijk of de John Frostbrug. De oude Rijnbrug wordt die avond afgesloten en vormt de locatie waar de inwoners samen kunnen komen.
"We willen dat de show omarmd wordt door de stad. Daarom moet de eerste show een goede indruk achterlaten op de Arnhemmers", zo stelt het college van burgemeester en wethouders. "Oudejaarsavond is een moment dat je samen viert met je naasten, familie, vrienden, buren." Mede daarom wil de gemeente dat mensen de show vanuit hun eigen omgeving kunnen bekijken.

Aftelklok naar 2024

Tien dagen voor het evenement wordt bij de brug een aftelklok geplaatst. Op 31 december wordt de brug vervolgens om 20.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, maar blijft die toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Rob Spijker draait vervolgens vanaf 23.00 uur de grootste hits van 2023, waarna burgemeester Marcouch kort voor middernacht het woord neemt en samen met de bezoekers aftelt.
RTV Connect en verschillende andere lokale media worden betrokken bij het evenement, dat via de televisie- en social mediakanalen van de streekomroep live te volgen is.