Liemers

Buurt verkiest herindeling boven parkeerverbod

Omwonenden willen dat de Kennedystraat opnieuw wordt ingericht
Omwonenden willen dat de Kennedystraat opnieuw wordt ingericht © RTV Connect
DUIVEN - Bewoners van de Kennedystraat in Duiven geven de voorkeur aan het herinrichten van de straat, om zo parkeeroverlast tegen te gaan. Duiven kondigde onlangs aan een parkeerverbod aan één kant van de Kennedystraat in te willen stellen. Hierop is in de wijk een pamflet verspreid, waarna een gesprek heeft plaatsgevonden.
Het voorstel van de gemeente was om aan de noordkant van de Kennedystraat een parkeerverbod in te voeren. Dit omdat er door het parkeren aan beide kanten van de straat sprake is van een onveilige verkeerssituatie. De gemeente stelt dat handhaving hier meerdere meldingen over heeft ontvangen.
De brief was door de wethouder als uitnodiging bedoeld, maar zo ontving niet iedereen in de buurt de brief, legt bewoner Erwin Drager uit. ‘’Wij vroegen al eerder om een oplossing voor de parkeerdrukte, maar nu krijgen we ineens dit, omdat iemand heeft geklaagd over de verkeersveiligheid’’, zegt hij. Drager, die de wens voor een veilige straat onderschrijft, vindt het wel vreem dat er ineens heel snel wordt gehandeld.

'Denk niet in verboden'

In een brief die buurtbewoners hebben verspreid door de buurt, staat dat zij willen dat de gemeente zich richt op het oplossen van het echte probleem. Zij vragen de gemeente om te kijken naar bijvoorbeeld een herinrichting van de straat. De buurtbewoners geven aan dat een verbod de indruk wekt dat het probleem wordt afgewenteld op de omwonenden. ‘’Denk in mogelijkheden en niet in verboden’’, zegt Drager. Op dit moment wordt er gehoopt op een middenweg tussen wat de buurt wil en wat de eisen van de gemeente zijn.