Achterhoek

Honderd betaalbare woningen van 170.000 euro in de Achterhoek

Honderd betaalbare woningen van 170.000 euro in de Achterhoek
Honderd betaalbare woningen van 170.000 euro in de Achterhoek © REGIO8 (archief)
ULFT - De Achterhoek wil eind dit jaar een begin maken met de realisatie van honderd betaalbare woningen die in de hele regio gebouwd kunnen worden. Die huizen moeten voor 170.000 euro op de markt komen.
“Dat zou een mooie prijs zijn”, zei Ted Kok maandagavond tijdens de Achterhoek Raad in de Dru in Ulft. Didammer Kok, wethouder in de gemeente Aalten, is lid van de Achterhoek Board en heeft wonen in zijn portefeuille. Hij presenteerde een ‘tienpuntenplan’ om de woningvoorraad te vergroten en de woningbouw te versnellen. “Maar wel passend bij de Achterhoek”, zei Kok, doelend op de type woningen die er gebouwd worden.
Het realiseren van de betaalbare woningen maakt onderdeel uit van dat beoogde stappenplan. Andere punten om de woningbouw te versnellen zijn onder meer: bouwdagen organiseren voor kennisuitwisseling en netwerken, sneller vergunningen afhandelen, regionale afspraken over meer uniforme prijzen voor woningen, een loket voor kleine projecten voor een snellere afhandeling van het papierwerk en een pool met externe specialisten bundelen waaruit iedere gemeente kan putten.

‘Investeren in kwaliteit’

Behalve het bouwen van nieuwe woningen wordt er volgens Kok ook ingezet op het ‘investeren in de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad’. Ook moet de Achterhoek een plek zijn voor iedereen. Daarom is er mede aandacht voor een woon-zorgvisie, huisvesting van arbeidsmigranten en zoals gememoreerd, het bouwen van honderd betaalbare woningen van 170.000 euro.