Liemers

's-Heerenberg heeft over vier weken weer een pinautomaat

's-Heerenberg heeft over vier weken weer een pinautomaat
's-Heerenberg heeft over vier weken weer een pinautomaat © REGIO8 (archief)
'S-HEERENBERG - Het heeft even geduurd, maar inwoners van ’s-Heerenberg kunnen vanaf volgende maand weer pinnen in de buitenlucht in hun eigen stad. Nu de vergunning rond is, plaatst Geldmaat een nieuwe automaat in het centrum.
Vanaf vorig jaar was al duidelijk dat er een nieuwe pinautomaat in het stadje zou komen, maar ‘gezien de complexiteit’ duurde het langer dan gehoopt. Naast het vergunningstraject, moest er ook voor aansluitingen voor stroom en internet worden gezorgd en dat is nu allemaal rond. De Geldmaat komt voor een periode van ten minste vijf jaar te staan op de parkeerplaats aan De Bleek. Daarna wordt het zogenaamde ‘recht van opstal’ steeds met één jaar verlengd.
De nieuwe Geldmaat wordt op dinsdag 17 oktober geplaatst. Een week later, op donderdag 26 oktober, volgt de officiële ingebruikname. De afgelopen tijd konden inwoners van de Kasteelstad niet pinnen in de open lucht. In december 2021 verdween de laatst overgebleven buitenpinautomaat, waardoor inwoners alleen nog terecht konden in winkels.