Noord-Veluwe

Opvang minderjarige vluchtelingen in Mallejan tijdelijk verlengd

Hotel de Mallejan archief
Hotel de Mallejan archief © Eigen foto
VIERHOUTEN - De alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV'ers) die nu verblijven in de Mallejan in Vierhouten mogen van de gemeente Nunspeet daar verblijven tot de nieuwe locatie aan de Elspeterweg 44 gereed is.
De burgemeester en wethouders hebben een akkoord gegeven dat de opvang van de minderjarige vluchtelingen gaat verplaatsen van Vierhouten naar Nunspeet, in het pand aan de Elspeterweg 44. (lees ook ons artikel van 20 sept) Er moeten nog aanpassingen gedaan worden aan dit pand voordat het bewoond kan worden eind dit jaar.

Langer in de Mallejan

De opvang van de AMV'ers in de Mallejan zou 3 oktober eindigen, er is nu besloten dat het verblijf in de Mallejan verlengd kan worden tot de nieuwe locatie gereed is. Deze jongeren verblijven dan inmiddels een jaar in de gemeente Nunspeet en hebben hier hun sociale bezigheden gevonden en gaan in Harderwijk naar school. Het komt hun ontwikkeling niet ten goede als zij na 3 oktober verspreid over het land tijdelijk opgevangen moeten worden. De gemeente is akkoord wanneer het verblijf in de Mallejan wordt verlengd. Het COA zal hierover in overleg gaan met Fletcher.

Huisvesting arbeidsmigranten

Voor een periode van maximaal vijf jaar mag het COA de minderjarige vluchtelingen hier huisvesten. Het gaat om maximaal 100 AMV'ers. Daarna gaat deze locatie gebruikt worden voor de huisvesting van arbeidsmigranten, binnen de dan geldende regelgeving. Omdat deze regelgeving nog in ontwikkeling is kan de gemeente nog geen concrete uitspraken doen over het aantal arbeidsmigranten die hier gehuisvest kunnen worden.
Nieuwe locatie van de opvang aan de Elspeterweg 44
Nieuwe locatie van de opvang aan de Elspeterweg 44 © RTV Nunspeet