Achterhoek

Schrik zit er goed in na vondst van mogelijk drugslab in Zelhem

Schrik zit er goed in na vondst van mogelijk drugslab in Zelhem
Schrik zit er goed in na vondst van mogelijk drugslab in Zelhem © REGIO8
ZELHEM - De schrik zit er volgens Marianne Besselink goed in bij buurtbewoners na de vondst van een mogelijk drugslab in Zelhem. De burgemeester van Bronckhorst kwam dinsdag poolshoogte nemen aan de Ambachtsweg en sprak met omwonenden.
“Daar schrikken we natuurlijk enorm van”, benadrukt burgemeester Besselink, die eerder al meemaakte dat er in Achter-Drempt een productielocatie voor drugs werd ontmanteld. “We weten dat het kan, maar dat het zo dichtbij is blijft onwijs schrikken.”
Het mogelijke drugslab werd maandagavond ontdekt nadat omwonenden een harde knal hoorden en rook zagen. “Dat zegt in ieder geval dat er goed opgelet wordt en gealarmeerd wordt als het nodig is”, zegt Besselink, die een oproep doet aan inwoners die opvallende zaken zien. “Meld het alsjeblieft om te voorkomen dat we nog meer ellende krijgen.”
Of er daadwerkelijk drugs is gemaakt in het pand en om welke drugs het gaat, is nog niet bekendgemaakt. Bewapende agenten hebben dinsdag de hele dag de locatie bewaakt. Onder meer de Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen voor onderzoek. “Het politieonderzoek loopt nog, maar u mag er vanuit gaan dat we hier bovenop zitten om te zorgen dat we dit goed oppakken.”
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal.