Achterhoek

Woningbouw op plek van De Hoevert in Didam start in zomer

Woningbouw op plek van De Hoevert in Didam start in zomer
Woningbouw op plek van De Hoevert in Didam start in zomer © Plavei
DIDAM - Op de plek van voormalig zwembad De Hoevert in Didam komen meer dan dertig woningen. Eerder deze week hebben de gemeente Montferland en woningcorporatie Plavei een koopovereenkomst getekend. De bouw moet in de zomer van 2024 starten.
De locatie was al langer in beeld voor woningbouw, nu is de exacte invulling bekend. In totaal komen er 32 woningen op de plek waar eerder het zwembad stond. Het gaat om elf levensloopbestendige woningen, vijf ‘betaalbare’ koopwoningen en zestien appartementen. Het groen langs de Kerkstraat en De Kastanje wordt behouden. Ook wordt er een ontmoetingsplaats en een parkeerplaats aangelegd in de openbare ruimte.
De sloop van De Hoevert ging vorig jaar van start, nadat een slapende vleermuis het werk had vertraagd. De locatie deed tot december 2020 jarenlang dienst als zwembad voor Didam. Er wordt momenteel door de gemeente nog steeds onderzoek gedaan naar een vervangende zwemvoorziening in het dorp. Verwacht wordt dat in de zomer van 2024 gestart wordt met de bouw van de woningen.