Rijk van Nijmegen

Huiskamer van Heteren genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland

De Huiskamer van Heteren
De Huiskamer van Heteren © Bibliotheek Gelderland Zuid
HETEREN - De Huiskamer van Heteren maakt kans om de 'Beste Bibliotheek van Nederland 2023' te worden. De bibliotheek is samen met vier andere bibliotheken genomineerd voor deze titel. Iedereen kan binnenkort stemmen op hun favoriet.
De Huiskamer van Heteren is de nieuwste vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid en is opgericht in samenwerking met Stichting Open voor Jou. De Huiskamer is het resultaat van een droom van vele inwoners. Zij wilden een gezellige plek waar je rustig een boek kan lezen, maar waar je ook terecht kan voor activiteiten en een goede bak koffie. Het harde werk om deze droom te verwezenlijken, werpt nu zijn vruchten af.
Mensen kunnen stemmen van 2 oktober tot en met 29 oktober. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens een bibliotheekcongres in Amsterdam op 9 november. De verkiezing wordt georganiseerd door Bibliotheekblad en NBD Biblion. Naast De Huiskamer van Heteren zijn ook de volgende bibliotheken genomineerd: Barendrecht Carnisselande, Katwijk Schelpendam, Purmerend en Son en Breugel. Kijk voor meer informatie en om te stemmen op: www.obgz.nl/bestebieb.

Meer dan alleen boeken

De Huiskamer van Heteren is een echte huiskamer van, voor en door de inwoners van Heteren. De bibliotheek wordt gerund door een aantal medewerkers en ongeveer 60 vrijwilligers. Daarnaast hebben ze medewerkers die onderdeel zijn van een re-integratietraject.
Naast boeken lenen, kan je er ook terecht voor andere dingen, zoals een kop koffie, ontmoetingen met buurtbewoners en lokale producten uit het streekwinkeltje. Er worden activiteiten georganiseerd en mensen kunnen er de Nederlandse taal leren. "Iedereen uit Heteren heeft er baat bij, van pakketpunt tot taalhulp, en van leesclub tot prikpost. De huiskamer wordt echt omarmd door het hele dorp”, zegt Ronald Ravensbergen, Manager Dienstverlening bij de Bibliotheek Gelderland Zuid.