Sport

De Graafschap maakt werk van trainingscomplex op De Bezelhorst

De Graafschap maakt werk van trainingscomplex op De Bezelhorst
De Graafschap maakt werk van trainingscomplex op De Bezelhorst © REGIO8
De Graafschap maakt opnieuw werk van trainingscomplex De Bezelhorst in Doetinchem. Met name Guus Hiddink stoort zich aan het gebrek aan faciliteiten op de accommodatie, zo moeten selectiespelers nu op en neer naar stadion De Vijverberg om te douchen of te lunchen.
Hiddink was donderdagavond te gast op een sponsoravond op het stadion, waar het klankbordlid op niet mis te verstane wijze duidelijk maakte dat de faciliteiten ondermaats zijn. Als oud-trainer van onder meer Real Madrid, Chelsea en PSV is hij beter gewend dan De Bezelhorst. Algemeen directeur Michael Ogubai bevestigt dat De Graafschap ambities heeft met het complex: “Het gaat dan vooral om de faciliteiten. Het is op dit moment zo dat je niet met de hele selectie daar kan douchen en eten, want de koks zijn op het stadion. Het is inderdaad niet zoals op bijvoorbeeld De Herdgang (trainingscomplex PSV, red.).”
De club heeft nog niet uitgesproken of het gaat voor volledige nieuwbouw of een renovatie. Waar de investering vandaan komt, is ook nog niet duidelijk, aangezien de portemonnee van De Graafschap aardig leeg is. Enkele jaren geleden trok de gemeente nog de beurs. “Er zijn verschillende scenario’s mogelijk, op langere termijn kan het dan ook over velden gaan”, aldus Ogubai. “Maar dat moet ook in overleg gebeuren met onze partners op De Bezelhorst. In ieder geval merken we dat De Graafschap de afgelopen maanden ontzettend wordt omarmd. Guus Hiddink is natuurlijk niet de minste, wie weet kan dat leiden tot meer initiatieven.”

Gesprek op gemeentehuis

Vrijdagmiddag volgt er al een gesprek met de gemeente om te kijken welke mogelijkheden er op De Bezelhorst liggen, waar ook Hiddink bij aanschuift. Ogubai benadrukt dat de plannen in de ‘oriënterende fase’ zitten en wil ook nog in gesprek met andere sportverenigingen op het Doetinchemse sportpark. “We hopen dat de gemeente openstaat voor het initiatief en verder het gesprek aan wil gaan”, zegt de algemeen directeur. “We hebben gelukkig wel een burgemeester en een gemeente die zich voor topsport en breedtesport inzetten.”