Achterhoek

Hardleerse Berkellander acht keer betrapt zonder geldig rijbewijs, moet nu de cel in

Hardleerse Berkellander acht keer betrapt zonder geldig rijbewijs, moet nu de cel in
Hardleerse Berkellander acht keer betrapt zonder geldig rijbewijs, moet nu de cel in © REGIO8
BERKELLAND - Een 50-jarige man uit Berkelland is tussen mei 2022 en juni van dit jaar acht keer betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. De hardleerse Achterhoeker is nu veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk.
De man verloor zijn rijbewijs in 2019, toen agenten hem betrapten op het rijden onder invloed van alcohol. De Berkellander trok zich hier weinig van aan en werd tussen mei 2022 en juni 2023 acht keer betrapt op de weg, onder meer in een snorfiets en andere auto’s. Ook het in beslag nemen van voertuigen bleek niet voldoende om de man af te remmen. “De man kocht nieuwe voertuigen nadat de politie ze in beslag nam”, meldt het Openbaar Ministerie. “De rechter besloot dat een voertuig die hij leende van een kennis teruggegeven wordt. De voertuigen, auto’s, een bromfiets en een snorfiets, die hij zelf op zijn naam had staan zijn door de rechter verbeurd verklaard.”
De politierechter in Arnhem velde eerder deze week een oordeel in de zaak. De Berkellander werden in totaal achttien verkeersmisdrijven ten laste gelegd. De eis van een deels voorwaardelijke celstraf van tien maanden van het OM werd overgenomen. Aan de vijf voorwaardelijke maanden is een proeftijd van drie jaar gekoppeld.