Achterhoek

Hagenees mag coffeeshop starten aan Veemarkt in Doetinchem

Hagenees mag coffeeshop starten aan Veemarkt in Doetinchem
Hagenees mag coffeeshop starten aan Veemarkt in Doetinchem © REGIO8
DOETINCHEM - De tweede coffeeshop van Doetinchem moet op de Veemarkt komen en krijgt de naam Magic. Er waren meer dan vijftien geïnteresseerden in de race om een wietwinkel te beginnen, een ondernemer uit Den Haag krijgt nu de kans.
Na een eerste schifting waren er al tien kandidaten afgevallen, waarna de rest van de gegadigden meedeed aan een loting. Nu is duidelijk geworden dat burgemeester Mark Boumans de vergunning voor vijf jaar wil verlenen aan een man uit Den Haag. Hij is sinds 2015 eigenaar van een coffeeshop in die plaats. De in Deventer geboren ondernemer was daarvoor zeven jaar in loondienst bij een wietzaak in Amsterdam. Buurtbewoners zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de komst. Er kan nog wel bezwaar worden ingediend.
Op dit moment zit er één coffeeshop in de gemeente, Diamond bij het centrum van Doetinchem. Net als deze zaak, zal ook Magic van maandag tot en met zondag open zijn. Doordeweeks vanaf 18.00 uur tot 00.00 uur, in het weekend vanaf 12.00 uur tot 00.00 uur. Er worden bewakers ingezet om toezicht te houden op de omgeving. In het gebouw aan de Veemarkt waar de coffeeshop komt, zat eerder een restaurant.